siipikarjaliitto_kapea_vas

Joulun alla tutkittavat näytteet olisi toimitettava laboratorioon viimeistään tiistaina 12.12., koska joulupostin ruuhka-aika voi viivyttää perille menoa. Jouluviikoilla 51 ja 52 näytteitä ei kannata lähettää lainkaan. Seuraavan kerran näytteitä voi laittaa postin kautta tiistaina, 2.1.2018.
Laboratorionhan on asetuksen mukaan aloitettava salmonellanäytteiden analyysi neljän vuorokauden kuluessa näytteenotosta.

Salmonellanäytteiden vienti laboratorioon
Näytteet voi myös itse kuljettaa laboratorioon. Raumalab, Porilab ja Tavastlab kuuluvat myös KVVY:n laboratorioihin ja olemme sopineet että Kanava-asiakkaiden näihin laboratorioihin tuomat näytteet kuljetetaan tutkittavaksi Tampereelle. Näytteitä otetaan vastaan Tampereelle toimitettavaksi myös KVVY-Sastalabissa Sastamalan Tampereentiellä. Tämä laboratorioiden välinen kuriiriposti ei toimi perjantaisin, joten silloin näytteitä ei vastaanoteta. Kanavaan kirjaamismenettely toimii vain Tampereella. Kanava-asiakkuus tunnistetaan lähetetarroista, joiden käyttö on välttämätöntä näytteiden toimitustavasta riippumatta. Huom! Lähetetarroihin on aina lisättävä todellinen näytteenottopäivä.

Poikkeustilanteissa lähetettäessä Matkahuollon kautta
Jos jostain syystä näytteitä ei voida lähettää postissa, ne voi toimittaa laboratorioon Matkahuollon välityksellä. Kelta-mustaraitainen lähetyskotelo sopii sellaisenaan pakkaukseksi myös bussirahtiin, siinä on vaadittavat merkinnät valmiina. Näytteiden tulee olla pakattuna kahteen päällekkäiseen muovipussiin ja kiedottuna talouspaperiin, kuten postilähetyksissäkin.

Matkahuollon osoitekorttiin on laitettava merkintä:
UN 3373 BIOLOGINEN AINE, KATEGORIA B, 6.2
Paketin sisältö: laboratorionäytteitä
Laboratorion osoite:
KVVY
Patamäenkatu 24
TAMPERE

Matkahuolto perii lähettäjältä bussipaketin normaalirahdin lisäksi erikoiskuljetushinnan (postissa lähetettäessä postikulut sisältyvät Kanavan näytemaksuun). Jos tilalta lähetetään samalla kertaa useampi näyte, ne kannattaa pakata yhteen pahvilaatikkoon ja teipata päälle Siipikarjaliiton lähetyskotelon päälikansi, jossa UN-numero ym. merkinnät. Alin bussipakettimaksu kattaa lähetyksen 2 kilon painoon asti.
Lähetystunnuksen avulla paketin kulkua voi seurata Matkahuollon internetsivulla.
KVVY:llä on kuljetussopimus, eli näytteet viedään perille Tampereen laboratorioon. KVVY:n asiakaspalvelun puhelinnumero on 03 246 1208.