siipikarjaliitto_kapea_vas

Suomen Siipikarjaliiton toiminnanjohtaja Hanna Hamina oli asiantuntijana kuultavana Euroopan parlamentissa keskiviikkona 27.4. ”Environmental Sustainability of Livestock Production” – tilaisuuden Brysselissä  järjesti EU40 (www.eu40.eu), joka on nuorten parlamentaarikkojen verkosto. Tapahtumaa isännöivät Euroopan parlamentin jäsenet Franc Bogovic (EPP), Michela Giuffirida (S&D), Daniel Dalton (ECR) ja Jasenko Selimovic (ALDE).

Hamina totesi esityksessään, että vaikka siipikarjanlihalla ja kananmunilla on eläinperäisen proteiinintuotannon pienimmät ympäristövaikutukset, ala pyrkii jatkuvasti pienentämään ympäristökuormitusta. ”Suomalaisen siipikarjatuotannon kulmakivi on terveet eläimet. Suomalainen siipikarja on maailman mittakaavassa yksi terveimmistä: tuotantosiipikarjassa ei esiinny vakavia virustauteja, rokotuksien ja lääkityksien tarve on pientä ja näin munivat kanat, broilerit ja kalkkunat pystyvät hyödyntämään eläinjalostuksen aikaansaaman potentiaalin tehokkaaseen tuotantoon. Tällöin myös ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman pienet.”

Suomessa on panostettu myös eläinten rehustukseen, ravinteiden kierrättämiseen ja uusiutuvan energian käyttöön. ”Koko suomalainen siipikarja-ala on sitoutunut kestävään tuotantotapaan ja parhaat käytännöt ja innovaatiot saadaan toteutumaan täällä nopeasti”, Hamina painotti esityksessään.

Tilaisuuden lehdistötiedote englanniksi löytyy täältä >>